VIDEO. Mesajul emoționant al președintelui Macron pentru Merkel: Mulţumesc, dragă Angela

Data actualizării: Data publicării:
Întâlnire între Angela Merkel și Emmanuel Macron.
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis printr-un mesaj video mulţumiri pentru Angela Merkel. Foto: GettyImages

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis printr-un mesaj video mulţumiri pentru Angela Merkel, în timp ce parlamentul Germaniei îl vota miercuri drept nou cancelar pe social-democratul Olaf Scholz, informează dpa.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Mulţumesc, dragă Angela, pentru că n-ai uitat niciodată lecţiile istoriei, pentru că ai făcut atâtea pentru noi, pentru a împinge Europa înainte”, a scris Macron într-un mesaj pe Twitter care conţine şi linkul către o înregistrare video.

Imaginile distribuite de şeful statului francez o arată pe Merkel alături de el la, diferite întâlniri, râzând, îmbrăţişându-se, colaborând la summituri internaţionale, mai notează sursa citată de Agerpres.

În materialul video mai apar şi fragmente din discursul lui Macron către politiciana conservatoare care a fost cancelar al Germaniei din 2005 până astăzi, cu ocazia vizitei ei de adio în Franţa, la Beaune, luna trecută. Preşedintele îi spune că a învăţat multe de la ea, care l-a acceptat ca pe un lider tânăr şi furtunos.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri