VIDEO. Motivul impresionant pentru care un înotător și-a sacrificat cursa din finala unei competiții

Data publicării:
inotator

Un înotător spaniol și-a sacrificat rezultatul dn finala Masters World Championships la înot pentru a aduce un omagiu victimelor atacului din Barcelona, după ce organizatorii au refuzat să țină un minut de tăcere în memoria celor 13 persoane care au murit pe bulevardul La Rambla, scrie The Telegraph.

Fernando Alvarez a participat la proba de 200 de metri, însă la startul cursei bărbatul nu a sărit în apă, ci a rămas pe margine, timp de un minut.

„Mi-au spus că nu este posibil să avem un minut de tăcere, pentru că nu putem pierde degeaba un minut. Este o tragedie care ne-a afectat pe toți. Eu am familie acolo...cred că ar fi fost un lucru bun să ținem un moment de reculegere. Așa că am început cursa un minut mai târziu. Dar nu e nicio supărare, mă simt mai împlinit decât dacă aș fi câștigat toate medaliile de aur din lume”, a spus bărbatul.

Gestul sportivului a fost aclamat pe rețelele de socializare, iar Alvarez a primit numeroase laude. „Ar trebui să primească medalia de aur pentru respectul de care a dat dovadă față de victimele atacului”, „Să îl felicităm pentru că este un om atât de minunat”, i-au scris câțiva fani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri