Sari la conținut

VIDEO. Un român dă lecții de furat la televizor, în Marea Britanie

Românul se laudă că a avut aceeaşi ocupaţie şi în alte ţări europene şi nu a fost prins. Poliţia britanică s-ar putea, însă, autosesiza după ce emisiunea va fi difuzată în această seară. Jurnaliştii de la Channel 5 au precizat că imaginile folosite sunt o reconstituire.

Pe străzile din Marea Britanie se practică o nouă metodă de furt din maşini şi orice şofer poate cădea victimă. Iar Mikki deţine secretul în mâinile sale. Arată ca o telecomandă de maşină, dar e cu totul altceva. Asta se întâmplă în mod obişnuit atunci când încui o maşină.

Se activează încuietoarea, iar farurile se aprind. Dar dispozitivul pe care-l are Mikki blochează semnalul transmis de telecomandă. Aşa că pleci crezând că ai încuiat maşina, când de fapt nu e aşa.

„În momentul ăla intru în maşină şi caut lucrurile de valoare”, spune românul.

Mikki este un român de 31 de ani care a traversat Europa pentru a-şi aduce talentul infracţional în Liverpool.

„Am fost în Germania, am furat şi acolo. Am furat în Grecia, în Franţa. Dar aici, în Anglia... E o ţară în care faci bani, e mai uşor”, susține el.

„Dacă găseşti două-trei telefoane, ai făcut imediat câteva sute de lire. E şi mai uşor de furat aici. Pe zi pot să fac şi 600-700 de lire. Pot dintr-o maşină să iau şi 3.000”, mai spune românul.

Şi cu toţi banii pe care-i obţine, Mikki îşi construieşte o vilă acasă, în România.

„Fac lucrul ăsta de patru ani de zile. Dacă nu eram bun sau nu mă pricepeam, până acum mă lua poliţia. Şi cred că sunt unul dintre cei mai buni hoţi”, spune românul.