Sari la conținut
News Alert

Viktor Orban: Imigraţia economică este un lucru rău pentru Europa şi trebuie stopată

Viktor Orban / FOTO: MediafaxFoto

"Imigraţia economică este un lucru rău pentru Europa, este o sursă de probleme şi de pericole pentru popoarele europene, iar de aceea ea trebuie oprită", i-a spus el unui jurnalist de la televiziunea publică ungară, informează Mediafax.

"Atât timp cât voi fi eu premier, Ungaria nu va fi o destinaţie pentru imigranţi", a adăugat Viktor Orban.

"Nu vrem să vedem printre noi minorităţi importante care să aibă caracteristici culturale diferite, vrem ca Ungaria să rămână Ungaria", a subliniat acesta.

Potrivit unor date oficiale, cel puţin 30.000 de persoane originare din Asia şi 5.000 originare din Africa locuiau cu reşedinţa în Ungaria în 2014.

Romii constituie principala minoritate etnică din Ungaria şi reprezintă 7-8% din populaţia ungară de zece milioane de persoane.

Țară aflată la frontiera externă a Uniunii Europene (UE), Ungaria a întregistrat o creştere a numărului cererilor de azil politic de la 2.000, în 2012, la aproape 20.000 în 2013.

Totodată, Ungaria este necesar să acorde azil celor care sunt persecutaţi politic în mod real, a declarat Viktor Orban.

El şi-a exprimat speranţa că o analiză "calmă şi aşezată" a evenimentelor recente va conduce liderii europeni la o înăsprire a politicii de restricţie a imigraţiei.