Galerie Foto Un adolescent de 17 ani este cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii, la câteva luni după un record stabilit de sora lui

Data publicării:
Mack Rutherford este cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii
Mack Rutherford este cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii. Foto: Profimedia

Un pilot adolescent a devenit cea mai tânără persoană care a zburat singură în jurul lumii într-un avion de mici dimensiuni. Mack Rutherford, în vârstă de 17 ani, a aterizat la Sofia după o călătorie de cinci luni în 52 de țări, relatează BBC.

Mack Rutherford este cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii. Foto: Profimedia
Mack Rutherford este cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii. Foto: Profimedia

În zborurile sale, Mack s-a confruntat cu furtuni de nisip în Sudan și și-a petrecut noaptea pe o insulă nelocuită din Pacific.

Sora lui mai mare, Zara, este cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii, record stabilit în urmă cu câteva luni.

Ea și-a încheiat propriul zbor în jurul lumii în ianuarie și a dezvăluit că „i-a dat sfaturi cu privire la traseu” fratelui ei. De altfel, Zara a mers la Sofia pentru a-l întâmpina pe Mack.

Deținătorul recordului anterior pentru zborul solo în jurul lumii este pilotul britanic Travis Ludlow, care avea 18 ani și 150 de zile când și-a încheiat călătoria, anul trecut.

Mack i-a încurajat pe oameni să-și „urmeze visurile, indiferent de vârsta pe care o au”.

„Muncește din greu și mergi înainte pentru a-ți atinge obiectivele”, a adăugat el.

Călătoria l-a purtat prin Europa, Asia, Africa, SUA și peste două oceane. Mack, care provine dintr-o familie de aviatori, a pornit din capitala Bulgariei pe 23 martie, într-o călătorie anevoioasă, trecând prin căldura extremă din Dubai și închiderea neașteptată a aeroporturilor din India.

Tânărul aviator a mai spus că a dormit într-un șopron de lângă o pistă pe o insulă nelocuită din Oceanul Pacific, după un „moment dificil” cu ploaie și nori de joasă altitudine.

El a adăugat a avut tot timpul peisaje frumoase pe care să le admire, iar acest lucru l-a ajutat să se concentreze în timpul zborurilor, care au durat până la 11 ore.

Întrebat ce planuri aee pentru viitor, Mack a spus: „Voi continua să zbor. Mă gândesc la ceva de genul forțelor aeriene, dar nu sunt sigur 100% de nimic”.

„Acum trebuie să mă concentrez pe școală”, a adăugat el.

 

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri