Un arbore genealogic extrem de rar, din perioada Dinastiei Ming, a fost descoperit în nordul Chinei

Data publicării:
statuie cu un dragon asiatic la Beijing
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Un arbore genealogic scris de mână şi datând din timpul Dinastiei Ming (1368-1644) a fost descoperit în provincia Hebei, din nordul Chinei, informează Xinhua, citată de Agerpres.

Cu prilejul unei analize recente a vestigiilor culturale, manuscrisul a fost descoperit în locuinţa unui rezident din Shiliting Town, un cartier din oraşul Shahe. Documentul a înregistrat genealogia familiei Ren, precum şi regulile şi ritualurile familiei în perioada scursă între epoca Dinastiei Ming şi anii 1920.

Experţii cred că această colecţie de şase volume a fost scrisă începând cu anul 1520, potrivit lui Han Zhigang, directorul biroului municipal pentru conservarea şi managementul relicvelor culturale. Descoperirea unui arbore genealogic atât de bine conservat în oraşul Shahe reprezintă o raritate, a precizat Ji Tongjun, un etnolog din Hebei.

Manuscrisul a înregistrat bogate informaţii istorice despre geografie, starea mediului şi preţul terenurilor, foarte preţioase pentru studierea comunităţilor şi a tradiţiilor folclorice din timpul dinastiilor Ming şi Qing, a adăugat Han.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri