Un avion plin cu pasageri a fost lovit de un glonț rătăcit în timp ce ateriza la Beirut

Data actualizării: Data publicării:
Gaură făcută de glonț în fuzelajul unui avion
Un avion plin cu pasageri a fost lovit de un glonț rătăcit în timp ce ateriza la Beirut. Foto: Twitter / Paula Yacoubian

Un avion de pasageri al companiei Middle East Airlines (MEA) care venea din Iordania în Liban, a fost lovit de un glonț rătăcit în timp ce ateriza la Beirut. „Nimeni nu a fost rănit”, a spus președintele MEA, Mohamad El-Hout, relatează Reuters.

Hout a declarat pentru Reuters că, anual, până la șapte sau opt avioane care staționează la sol sunt lovite de gloanțe rătăcite trase din zonele învecinate aeroportului din Beirut, dar incidentul de miercuri a fost pentru prima dată când s-a petrecut în timp ce avionul era în mișcare.

glont avion
„Nimeni nu a fost rănit”, a declarat președintele companiei aeriene. Foto: Twitter /

Focurile de armă trase în aer sunt obișnuite în Liban, unde deținerea de arme este larg răspândită și, pe lângă alte evenimente, se trage inclusiv pentru a marca discursurile politicienilor și chiar la publicarea rezultatelor oficiale ale examenelor.

„Aceste practici de a trage în aer în Liban trebuie oprite... sunt o sursă de pericol pentru traficul aerian și pentru aeroport”, a spus Hout.

Parlamentarul libanez Paula Yacoubian se afla în aeronavă și a distribuit imagini pe pagina ei de Twitter care păreau să arate o gaură în fuzelajul avionului.

Ea a spus că stătea pe scaunul 2F când incidentul a avut loc „chiar deasupra capului meu”.

glont avion 1
Foto: Twitter / Paula Yacoubian

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri