Video Un avion Saudia a fost lovit de gloanțe când se pregătea să decoleze din Khartoum, în timpul loviturii de stat

Data actualizării: Data publicării:
avion sudan
Un avion Saudia a fost lovit de gloanțe când se pregătească sa decoleze din Khartoum, în timpul loviturii de stat. Foto: Profimedia

Un avion de pasageri al companiei Saudia, care se pregătea să decoleze din Sudan spre Arabia Saudită, a fost avariat sâmbătă, pe Aeroportul Internaţional Khartoum, în timpul ciocnirilor dintre armata sudaneză şi grupuri paramilitare, potrivit France24.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 Avionul a fost lovit de gloanţe când se pregătea de decolare, transmite compania. Toţi membrii echipajului şi pasagerii care se aflau la bordul aparatului de zbor au fost transportaţi nevătămaţi la ambasada Arabiei Saudite în Sudan. De asemenea, un avion care zbura deasupra Sudanului s-a întors la locul de plecare şi toate celelalte zboruri din şi către Sudan ale Saudia au fost suspendate.

Forţele de Sprijin Rapid (FSR), ale generalului Mohamed Hamdane Daglo, au anunţat sâmbătă că au preluat controlul asupra palatului prezidenţial al şefului armatei Abdel Fattah al-Burhane, care conduce de facto Sudanul de la lovitura de stat din octombrie 2021. În urma violențelor, doi civili au fost uciși pe Aeroportul Internațional Khartoum, potrivit unui raport făcut public sâmbătă după-amiază, relatează CNN

În al treilea său „comunicat către popor” de la începutul dimineţii de sâmbătă, gruparea paramilitară a fostelor miliţii din Darfur afirmă că deţine „palatul prezidenţial, aeroportul din Khartoum, precum şi alte câteva baze din diferite provincii”. De partea sa, armata sudaneză susţine că informaţiile difuzate de FSR sunt „minciuni” și susține că forțele aeriene execută lovituri împotriva FSR, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Armata dudaneză a anunţat că a lovit sâmbătă mai multe baze aflate sub controlul paramilitarilor la Khartoum. „Armata aerului sudaneză a distruse bazele Tiba şi Soba (la Khartoum) ce aparţin miliţiilor Forţei de Sprijin Rapid”, a indicat armata sudaneză într-un comunicat.

Între timp, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut o „încetare imediată” a violenţelor în Sudan. „Cerem părţilor beligerante să înceteze imediat orice violenţă”, a scris Blinken pe Twitter, afirmând că este „profund îngrijorat”.

„Suntem în legătură cu echipa Ambasadei din Khartoum – toate sunt în prezent contabilizate. Îndemnăm toate părţile implicate să oprească imediat violenţa şi să evite escaladarea ulterioară sau mobilizările de trupe şi să continue discuţiile pentru a rezolva problemele restante”, a scris Blinken pe Twitter.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri