Un bărbat a fost împuşcat mortal de poliţie în Londra, după ce a amenințat mai mulți oameni cu o arbaletă

Data publicării:
atac londra
Un bărbat, având în jur de 30 de ani, înarmat cu o arbaletă, ar fi încercat să intre cu forţa într-o clădire din Bywater Place. Foto: Profimedia

Un bărbat care ar fi fost înarmat inclusiv cu o arbaletă şi care ameninţa rezidenţii de la o adresă din sud-estul Londrei a murit după ce a fost împuşcat, marţi, de forţele de ordine, a anunţat Scotland Yard, relatează SkyNews.

Poliţiştii înarmaţi au răspuns în zorii zilei la apelurile de ajutor ale locatarilor din cartierul Southwark.

Un bărbat, având în jur de 30 de ani, înarmat cu o arbaletă, ar fi încercat să intre cu forţa într-o clădire din Bywater Place, cu puţin înainte de ora 5 dimineaţa, şi ameninţa să rănească persoanele din interior.

"Poliţiştii locali au venit şi au încercat să vorbească cu bărbatul, dar, după ce au fost ameninţaţi, au fost chemaţi poliţişti înarmaţi, care au ajuns rapid la faţa locului. Bărbatul a intrat în interiorul proprietăţii, iar o armă de foc a poliţiei a fost descărcată. Agenţii şi paramedicii de la Serviciul de Ambulanţă din Londra au acordat imediat primul ajutor, dar, din păcate, bărbatul a murit la faţa locului", a transmis Poliţia Metropolitană.

Două persoane aflate în casa de la adresa din Bywater Place au suferit răni minore, a precizat poliţia, citată de News.ro.

Organismul de supraveghere al Biroului Independent pentru Conduita Poliţiei (IOPC) a lansat o anchetă, aşa cum este procedura standard atunci când un tir al poliţiei este letal.

Împuşcăturile fatale ale poliţiei în Marea Britanie sunt relativ rare - au existat trei astfel de incidente într-un an, până la 31 martie 2023.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri