Un bărbat de origine siriană a intrat cu mașina în pietoni, în fața unei discoteci din Germania

Data publicării:
discoteca germania

Incident în fața unei discoteci din Cuxhaven, în nordul Germaniei. Un bărbat, cel mai probabil de origine siriană, a intrat cu mașina în pietonii din fața clubului și a rănit șase persoane, a anunțat poliția. Autoritățile precizează că o dispută ar putea să fie cauza faptei, relatează AFP, citat de News.ro.

Maşina s-a izbit după aceea de o bornă, aproximativ 300 de metri mai departe, iar şoferul a fost reţinut de martori până la sosirea poliţiei, potrivit presei.

Suspectul, aparent în stare de ebrietate, rezident local, a fost luat la interogatoriu după incident, în acest port german de la Marea Nordului, au declarat autorităţile, scrie The Associated Press.

”Ancheta arată că o dispută înăuntrul sau în afara clubului de noapte de la Cuxhaven ar putea să fie cauza incidentului”, a anunţat poliţia locală într-un comunicat, citând martori.

”O motivaţie politică poate fi exclusă în acest stadiu”, a adăugat ea. Poliţia din Oldenburg a anunţat că şiferul ”provine probabil din Siria”. Răniţii sunt toţi germani, cu vârste între 19 şi 29 de ani.

Cinci dintre ei au fost deja externaţi. Starea celui de-al şaselea nu eea critică.

Incidentul are loc în contextul în care Germania se pregăteşte de sărbătorile de iarnă cu teamă, la aproape un an de la atentatul cu un camion, comis de un solcitant de azil tunisian căruia i-a fost respinsă cererea, soldat cu 12 morţi, pe 19 decembrie 2016, la Berlin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri