Un german acuzat că spiona pentru Rusia a fost arestat pe aeroportul din Munchen

Data actualizării: Data publicării:
siluete spioni pe fundal steag rusia
Un german a fost arestat pe aeroportul din Munchen după ce a fost prins că spiona pentru Rusia. Foto: Profimedia

Un cetăţean german a fost arestat pe aeroportul din Munchen sub suspiciunea de trădare, pentru că ar fi conspirat cu un angajat al serviciilor secrete pentru a transmite informaţii confidenţiale Rusiei, a precizat joi procuratura generală, potrivit Reuters și Sky News.

Bărbatul, identificat ca Arthur E., a fost arestat duminică la sosirea în Germania din SUA, a explicat procuratura într-un comunicat.

El este suspectat că ar fi asociat al lui Carsten L., un angajat al serviciului german de informaţii externe (BND), care a fost arestat în decembrie sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei.

Arthur E., care nu este angajat al serviciilor secrete germane, este acuzat că a transferat către serviciile ruse informaţii pe care le-ar fi obţinut de la Carten L., conform comunicatului procuraturii.

Un mandat de arestare a fost deja emis pentru Arthur E., care a fost adus luni în faţa unui judecător de la Curtea Supremă din Germania şi a rămas în arest, a adăugat comunicatul.

Ancheta a fost realizată în strânsă cooperare cu BND şi cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA, a mai precizat procuratura, citată de Agerpres.

Autorităţile germane au atras atenţia asupra unei posibile intensificări a spionajului rusesc în contextul disputei dintre Kremlin şi Occident cu privire la invazia rusă din Ucraina.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri