Un important lider al ISIS ar fi fost ucis de o dronă americană

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Lavdrim Muhaxheri
Foto: Lavdrim Muhaxheri

Un lider kosovar al Statului Islamic ar fi fost ucis joi de o dronă a trupelor americane în Siria, scrie presa din Albania și regiunea Kosovo, potrivit Balkan Insight.

Lavdrim-Muhaxheri
Foto: Lavdrim Muhaxheri

Este vorba despre liderul albanezilor kosovari care luptă pentru ISIS pe frontul sirian, Lavdrim Muhaxheri, cunoscut și Abu Abdullah al Kosova.

Mass-media din Albania și regiunea Kosovo relatează că fratele acestuia și mai mulți prieteni au anunțat pe Facebook uciderea lui Muhaxheri.

„Fratele meu a căzut ca un șahid (martir – n.r.) pentru Allah... Sperăm că Allah l-a acceptat”, a scris pe rețeaua de socializare Bajram Muhaxheri, conform surselor citate.

Totuși, poliția din Priștina nu a confirmat încă moartea militantului kosovar.

Lavdrim Muhaxheri a ajuns în atenția presei internaționale în 2014, când imagini cu acesta decapitând un deținut au fost făcute publice. Doi ani mai târziu, o operațiune de proporții a forțelor de ordine din regiunea Kosovo și Albania a revelat faptul că Muhaxheri plănuia un atac teorist la adresa fotbaliștilor isarelieni care urmau să joace un meci de calificare la Cupa Mondială cu naționala Albaniei.

Înainte de a se alătura luptătorilor ISIS, bărbatul a lucrat, până în 2010, pentru forțele KFOR ale NATO din regiunea Kosovo.

Radicalizarea Lavdrim Muhaxheri a începutul în jurul anului 2012 în orașul său natal, Kacanik. În 2013, Muhaxheri a primit o funcție de comandant în interiorul Statului Islamic, fiind însărcinat cu recrutarea albanezilor kosovari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri