Video Un moldovean a primit cadou un pui de leu pentru că a ajutat refugiații ucraineni și l-a transformat în animal de companie

Data actualizării: Data publicării:
leu
Sursa foto: captură video TV8 YouTube

Un pui de leu a fost filmat pe 13 ianuarie pe raza localității Palanca din raionul Ștefan Vodă, Republica Moldova, plimbându-se pe malul Nistrului, informează ȘtiriMD.

Animalul sălbatic a fost văzut pe un grup de pescari aflați în zonă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit sursei citate, reprezentații Grădinii Zoologice din Chișinău au confirmat pentru publicație că nu lipsește niciun leu de la zoo.

Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, a confirmat pentru ȘtiriMD că leul în vârstă de șase luni aparține unui cetățean moldovean și a fost primit cadou de acesta.

„Animalul în vârstă de 6 luni se plimba alături de stăpân! Acesta i-a fost adus în dar cetățeanului din R. Moldova de Grădina Zoologică de la Odesa, în semn de mulțumire pentru suportul acordat refugiaților!”, a declarat Ion Bulmaga.

Ulterior, sâmbătă, Bulmaga a revenit cu informații noi în cazul puiului de leu și a explicat că animalul urmează să ajungă la zoo.

"Referitor la cazul ținerii în captivitate a unui exemplar de specie ,,Leu"! Ieri la fața locului sau deplasat inspectorii de mediu din cadrul Direcției de profil a Inspectoratului pentru Protecția Mediului pentru a investiga acțiunile persoanei care deținea acest animal. Astfel, persoanei în cauză i s-a întocmit proces-verbal cu privire la contravenție, animalul urmând luni la prima oră să fie transmis la Grădină zoologică din Chișinău în prezența colaboratorilor IPM, conform prescripțiilor obligatorii înaintate!", a scris Bulgama pe Facebook.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri