Un multimilionar a plănuit o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din SUA. Ceva a mers prost

Data publicării:
milionar
John Manchec a rămas după gratii și se confruntă acum cu noi acuzații. Foto: Indian River County Sheriff’s Office/Facebook

Un multimilionar a plănuit o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare americană. Planul care presupunea utilizarea mai multor mașini, a unui avion privat și chiar a unui iaht a eșuat după ce cineva l-a dat de gol, transmite Sky News.

Planul lui John Manchec a fost dejucat de autorități după o investigație care a durat două luni.

În planul de evadare erau implicate foarte multe persoane, inclusiv angajați de-ai săi și deținuți cu care se împrietenise în închisoarea din Florida.

Șeriful departamentului de Poliție din Indian River a dezvăluit că în aprilie, milionarul a intenționat să folosească vizita la un medic din afara închisorii pentru a fugi.

Persoanele implicate erau bine plătite și urmau să-l scoată pe Manchec de sub escortă și apoi să-l transporte până în Franța cu mai multe mașini, cu un iaht și cu un avion privat.

Acolo ar fi urmat să se ascundă într-un castel. Înainte de a fi arestat, Manchec a stat în Franța o perioadă deoarece francezii au refuzat să-l extrădeze. În cele din urmă a fost arestat în 2020 în Republica Dominicană.

Planul lui a eșuat după ce cineva l-a dat de gol și le-a transmis polițiștilor ce avea de gând să facă milionarul. După o anchetă care a ținut câteva săptămâni, anchetatorii au confirmat toate informațiile.

Manchec a rămas după gratii și se confruntă acum cu noi acuzații. De asemenea, au fost chemați la audieri doi deținuți și doi angajați ai milionarului care ar putea fi implicați în planul de evadare.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri