Un preot catolic german, posibil răpit în Mali de gruparea Al-Qaeda

Data actualizării: Data publicării:
Preot catolic
Italian priest. Bamako, Mali.,Image: 416588848, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Este vorba despre un misionar, secretar național al comisiei de dialog interreligios din Mali și care conduce un centru de credință în capitala Bamako. Preotul nu a fost văzut de duminică și a lipsit de la liturghia pe care ar fi trebuit să o celebreze în acea dimineață, notează Reuters. Ușa casei lui a fost găsită deschisă, iar lanțul cu crucifixul rupt, ceea ce determină autoritățile să bănuiască faptul că ar fi vorba de o răpire.

Părintele Hans Joachim Lohre a sosit în Mali în urmă cu aproximativ 30 de ani și este o figură cunoscută în Mali. El predă la un institut islamo-creștin și conduce un centru religios în Bamako.

El a fost a fost dat dispărut la poliție duminică seara, dar până acum, autoritățile din Mali și ambasada germană nu au comentat incidentul.

Arhiepiscopul orașului se teme că acesta a fost răpit. „Această absență prelungită i-a făcut să suspecteze o răpire și i-a determinat să contacteze poliția”, a declarat marți Cardinalul Zerbo, arhiepiscopul de Bamako, într-o declarație. „Încă nu avem nicio veste”, a adăugat el.

Răpirile nu sunt neobișnuite în Mali, o națiune din Africa de Vest la sud de Sahel, unde militanții islamiști au purtat o insurgență violentă în ultimul deceniu. Grupurile legate de Al Qaeda și Statul Islamic au câștigat teritoriu în ultimii ani, răspândindu-se la sud de la cetățile lor din nord și centru și mutându-se în statele vecine.

Bărbați înarmați au răpit un cuplu de italieni și fiul lor în sudul Mali în mai. Presa a mai scris și despre un cetăţean togolez că a fost răpit şi el. Militanții islamiști îl țin în continuare pe jurnalistul francez Olivier Dubois, luat ostatic în aprilie 2021 de filiala Al Qaeda din Sahel, JNIM, mai notează Reuters.  

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri