Un producător german de arme vrea să deschidă o fabrică de tancuri în Ucraina. Medvedev: "O vom întâmpina cu artificii Kalibr"

Data publicării:
Un tanc de tip Panther de producţie germană este prezentat pe un poligon din Germania pe 14 iulie 2022.
Fabrica din Ucraina ar putea produce 400 de tancuri pe an. Foto: Profimedia Images

Producătorul german de armament Rheinmetall a anunţat sâmbătă că negociază cu Kievul pentru a deschide o fabrică de tancuri Panther în Ucraina, care ar urma să producă anual 400 de unităţi, scrie cotidianul german Der Spiegel.

"O fabrică poate fi construită în Ucraina cu 200 de milioane de euro", a declarat directorul companiei, Armin Papperger, adăugând că negocierile cu guvernul ucrainean sunt "promiţătoare".

Acesta a spus că o decizie în acest sens ar putea fi luată în următoarele două luni.

Papperger a adăugat că Ucraina are nevoie de 600 până la 800 de tancuri pentru a câştiga războiul, iar cele promise până acum de aliaţii occidentali nu sunt suficiente.

"Chiar dacă Germania şi-ar dona toate cele 300 de tancuri Leopard 2 din dotarea armatei, tot ar fi prea puţine", a spus el.

Anunţul a provocat reacţia imediată a fostului preşedinte rus Dmitri Medvedev, care este, în prezent, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

"Acest eveniment va fi sărbătorit cu focuri de artificii de Kalibr şi alte artificii pirotehnice", a scris Medvedev pe Telegram, care a calificat ideea unei fabrici de tancuri în Ucraina drept "un trolling primitiv al regimului de la Kiev".

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri