Galerie Foto Un super-iaht s-a scufundat după ce a ars ca o torță într-un port din Anglia

Data actualizării: Data publicării:
incendiu iaht profimedia-0695274550
Un super-iaht a luat foc și s-a scufundat într-un port din Anglia Foto: Profimedia Images

Un super-iaht de 26 de metri, care valora 6 milioane de lire sterline și era ancorat în portul Toquay din comitatul Devon, Anglia, s-a scufundat sâmbătă după ce a luat foc din motive inexplicabile. Ambarcațiunea a ars ca o torță, relatează BBC

Incidentul s-a petrecut în jurul prânzului. Mai întâi s-a auzit o bubuitură, apoi flăcări uriașe și o coloană enormă de fum negru s-au înălțat în portul de agrement Princess Pier. 

Un super-iaht a luat foc și s-a scufundat într-un port din Anglia Foto: Profimedia Images
Un super-iaht a luat foc și s-a scufundat într-un port din Anglia Foto: Profimedia Images

„A fost un adevărat spectacol, a fost pur și simplu o priveliște incredibilă”, a declarat un martor ocular. Oamenilor care se strânseseră în jur li s-a spus să părăsească zona pentru că ar putea avea loc o nouă explozie, iar mulțimea a fost îndrumată spre o distanță sigură.

Serviciile de urgență au declarat că este un incident major, iar poliția a evacuat apoi plaja și drumurile din apropiere.

Deflagrația a smuls ambarcațiunea din ancoră, iar pompierii s-au străduit să asigure vasul, pentru a nu pluti în derivă. Pompierii au stins focul după aproape șase ore, dar în cele din urmă, iahtul s-a scufundat.

Din fericire nu au fost victime. În schimb, Agenția de Mediu crede că la bord se aflau aproximativ 9 tone de motorină. Locuitorii din apropierea portului au fost sfătuiți să stea cu ferestrele închise din cauza degajărilor de fum și gaze.

Deocamdată, cauza incendiului nu a putut fi explicată, dar atenția autorităților se concentrează acum pe posibila poluare cauzată de incident.

Super-iahtul se numea „Rendezvous”, era construit în 2010 și era ancorat în port de cel puțin o lună.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri