Un veteran de 99 de ani a vrut să strângă 1.000 de lire pentru sistemul de sănătate britanic. Donațiile au depășit 2 milioane

Data publicării:
EVklJumWkAQvssB
Sursa foto: https://twitter.com/captaintommoore

Un veteran de război al armatei britanice în vârstă de 99 de ani a adunat peste 2 milioane de lire sterline pentru sistemul național de sănătate, după ce și-a propus să strângă o sumă mult mai mică făcând ture prin grădina sa cu ajutorul unui cadru metalic, informează CNN.

Tom Moore, care va împlini 100 de ani pe 30 aprilie, și-a propus săptămâna trecută să strângă bani pentru fundația NHS Charities Together, care adună donații pentru spitalele britanice, personalul medical, voluntari, dar și pacienții afectați de epidemia de coronavirus.

Moore și-a fixat o țintă de 1.000 de lire sterline până la împlinirea vârstei de 100 de ani și a început să facă zilnic 10 ture de grădină cu ajutorul cadrului metalic.

În primele 24 de ore și-a atins obiectivul, iar până acum suma adunată de la oameni a depășit 2 milione de lire sterline și continuă să crească.

Tom Moore a făcut 80 de ture până acum și plănuiește să termine cursa până la finalul acestei săptămâni. Moore a fost inginer civil și a luptat în armata britanică în Al Doilea Război Mondial, fiind detașat în India, Indonezia și Marea Britanie.

Fiica sa, Hannah Ingram-Moore, a declarat pentru CNN că tatăl său a început să făcă exerciții după ce a suferit o operație la șold și ea a fost cea care i-a sugerat să facă mișcare zilnic pentru a strânge donații. Ca să atragă atenția asupra provocării începute de Tom Moore, nepotul său de 16 ani i-a făcut un cont de Twitter unde a adunat deja 20.000 de fani. "Contul a fost făcut pe 8 aprilie, i-am explicat unde sunt fanii săi, iar acum citește Twitter în fiecare zi", spune Hannah Ingram-Moore.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri