Ursula von der Leyen: Comisia Europeană va recomanda începerea negocierilor de aderare cu Bosnia şi Herţegovina

Data publicării:
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Foto: Profimedia Images

Comisia Europeană va recomanda începerea negocierilor de aderare cu Bosnia şi Herţegovina, a anunţat marţi şefa executivului european, Ursula von der Leyen, informează Reuters, EFE şi AFP, potrivit Agerpres. Preşedinta CE a salutat „progresele impresionante” realizate de fosta republică iugoslavă pe calea spre UE.

„Desigur, sunt necesare progrese suplimentare pentru ca (Bosnia) să se alăture Uniunii noastre. Dar această ţară a demonstrat că poate îndeplini criteriile de aderare şi poate răspunde aspiraţiei cetăţenilor săi de a face parte din familia noastră”, a declarat Ursula von der Leyen într-un discurs susţinut în Parlamentul European de la Strasbourg.

Ea a subliniat că în prezent Bosnia este „complet aliniată” politicii externe şi de securitate a UE şi şi-a îmbunătăţit gestionarea fluxurilor de migraţie.

În februarie, Sarajevo a îndeplinit o altă condiţie stabilită de Bruxelles, adoptând o nouă lege privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului.

Bosnia şi Herţegovina (BiH) este candidat oficial la aderarea la UE din 15 decembrie 2022. Următorul pas ar fi lansarea negocierilor de aderare.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri