Ursula von der Leyen merge la Budapesta după ce Viktor Orban a respins posibilitatea embargoului asupra petrolul rusesc

Data actualizării: Data publicării:
Viktor Orban si Ursula von der Leyen
Premierul ungar, Viktor Orban, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Foto: Profimedia Images

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se deplasează luni în Ungaria pentru a discuta cu premierul ungar Viktor Orban despre „securitatea de aprovizionare energetică a Europei”, a anunţat purtătorul său de cuvânt, în contextul în care Budapesta blochează un proiect de embargo asupra petrolului rusesc, relatează AFP şi Reuters.

Ţară dependentă de achiziţiile de petrol din Rusia, Ungaria le cere partenerilor săi din UE garanţii pentru aprovizionarea sa pentru a-şi da acordul pentru un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care include o sistare a achiziţiilor de petrol din această ţară.

Potrivit şefului biroului de presă al premierului ungar, Bertalan Havasi, Ursula von der Leyen va discuta cu şeful guvernului ungar în cadrul unui dineu de lucru, relatează agenţia ungară de presă MTI, potrivit Agerpres.

Ungaria nu poate susține noul pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei în forma sa actuală - care include un embargo asupra importurilor de țiței deoarece această propunere ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei Ungariei, a declarat vineri Viktor Orban.

Premierul ungar a adăugat că Ungaria este gata să negocieze o nouă propunere, dacă aceasta ar fi în acord cu interesele Ungariei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri