VIDEO. Ce a răspuns un lider taliban când a fost întrebat dacă în noul guvern din Afganistan vor fi femei

Data publicării:
taliban
Adjunctul șefului biroului politic taliban din Qatar FOTO: captură video BBC

În cadrul unui interviu acordat BBC, un lider taliban din Qatar a fost întrebat dacă femeile și minoritățile etnice vor face parte din noul guvern care se va forma în Afganistan.

Adjunctul șefului biroului politic taliban din Qatar a spus că toate grupurile minoritare din Afganistan au dreptul să fie în guvern și că toți membrii vor fi aleși în funcție de meritele, abilitățile și capacitățile pe care le au. Însă, cel mai probabil, a completat el, minoritarii nu vor face parte chiar din următorul guvern, care urmează să fie anunțat în curând.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: Căderea Afganistanului în mâinile talibanilor. Cum au arătat ultimele două săptămâni de prezență americană în Kabul

Atunci când a fost întrebat dacă femeile vor face parte din guvern, liderul taliban a spus că acestea își vor putea continua activitatea pe care o dăsfășoară, chiar și cele care ocupă poziții importante în societate, dar în posturile din guvern sau în conducerea cabinetului „ar putea să nu existe” o femeie.

Se așteaptă ca talibanii să-și formeze noul guvern în zilele următoare.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri