VIDEO. Chipul foamei: venezuelenii cumpără din piețe carne putrezită

Data actualizării: Data publicării:
criza-venezuela

ONU estimează că 1,6 milioane de venezueleni au părăsit țara începând din 2015, iar alte 1,8 milioane vor fugi până la finalul acestui an. Această statistică traduce criza umanitară prin care trece Venezuela sub regimul autoritar al lui Nicolas Maduro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În inima paradoxului economic venezuelan (țară bogată în petrol, dar devastată de sărăcie) se află statul Zulia, centrul industiei petroliere, dar totodată și una dintre cele mai afectate zone de situația actuală din țara sud-americană.

Corespondentul BBC Vladimir Hernandez a realizat un videoreportaj care surprinde paupertatea din Maracaibo, capitala statului Zulia, unde foamea îi impinge pe oameni la gesturi extreme.

Din cauza penelor dese curent, carnea se strică în congelatoare. Apoi, aproape descompusă, aceasta ajunge pe tarabele din piețe, sub roiuri de muște, și de acolo – în casele venezuelenilor.

„Uneori, întreruperile de curent durează și ore în șir”, spune Manuel, vânzător într-o piață din Macaraibo. „A doua zi, produsele vin deja putrezite”.

„Și oamenii chiar cumpără așa ceva?”, întreabă reporterul BBC. „Da, ce altceva să facă? Este foarte ieftină”, îi explică un alt comerciant.

Până la sfârșitul lui 2018, hiperinflația din Venezuela ar putea atinge 1.350.000%.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri