VIDEO Momentul în care misteriosul „Stonehenge al Americii” este lovit de o explozie. Monumentul bizar a fost demolat

Data publicării:
Monumentul Georgia Guidstones, înainte de a fi avariat de o explozie.
Monumentul Georgia Guidstones, înainte de a fi avariat de o explozie. Foto: ExploreGeorgia.org

Un monument de granit din statul american Georgia a fost demolat din motive de siguranță, după ce a fost avariat în urma unei explozii, relatează BBC.

Explozia cu autor necunoscut a avut loc miercuri și a distrus una dintre plăcile monumentului Georgia Guidestones. Pe imaginile de pe camerele de supraveghere se vede o mașină care pleacă din zonă după explozie. Autoritățile investighează cazul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În ciuda faptului că a fost construită în 1980, structura a fost supranumită „Stonehenge al Americii”, din cauza asemănării cu monumentul preistoric din Marea Britanie.

Monumentul de 5,8 m înălțime de lângă orașul Elberton a fost comandat de o persoană sau un grup sub pseudonimul RC Christian. La 22 martie 1980, Georgia Guidestones, cântărind 119 tone, a fost inaugurat într-o ceremonie la care au participat aproximativ 100 de persoane.

Unul dintre participanți, un pastor din zonă, și-a exprimat atunci opinia că pietrele au fost construite pentru un cult și pentru venerarea diavolului, din cauza aspectului său asemănător cu Stonehenge.

Pe fiecare latură a monumentului, gravate în patru limbi antice - cuneiform babilonian, greacă clasică, sanscrită și hieroglife egipteane - erau scrise cuvintele: „Să fie acestea pietrele călăuzitoare spre o Epocă a Rațiunii”.

De asemenea, documentul conținea un mesaj scris în opt limbi - engleză, rusă, mandarină, arabă, ebraică clasică, swahili, hindi și spaniolă - cu instrucțiuni criptice pentru reconstruirea societății după Ziua Apocalipsei.

Site-ul de turism ExploreGeorgia.org scrie că monumentul este „un calendar astronomic, iar în fiecare zi, la prânz, soarele strălucește printr-o gaură îngustă din structură și luminează data pe o gravură”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri