VIDEO Șoigu, una din rarele apariții publice după rebeliunea lui Prigojin

Data publicării:
Serghei Şoigu a inspectat taberele de antrenament ale Districtului Militar Sud, aproape de graniţa cu Ucraina
Serghei Şoigu a inspectat taberele de antrenament ale Districtului Militar Sud, aproape de graniţa cu Ucraina. FOTO: Captură video Twitter

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a mers să inspecteze trupele la un poligon de tragere şi a supravegheat pregătirea unităţilor nou formate ale militarilor sub contract, a declarat sâmbătă instituţia, care a publicat pe contul de Telegram imagini cu oficialul rus, unul dintre principalii duşmani ai lui Evgheni Prigojin, scrie Reuters

Ministerul rus a dat publicităţii o înregistrare video pe canalul său de Telegram în care apărea Şoigu, îmbrăcat în uniformă militară, inspectând militarii la un poligon de tragere, în prima sa apariţie publică alături de trupe după revolta eşuată de luna trecută a grupării de mercenari Wagner.

Agenţia de presă britanică notează că Ministerul Apărării rus nu a precizat când anume a fost filmată înregistrarea video şi nici când a avut loc inspecţia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ministrul apărării din Federaţia Rusă a verificat personal pregătirea militarilor care au contract pentru operaţiuni de luptă în diferite condiţii, inclusiv în lupte urbane”, a declarat sâmbătă Ministerul Apărării.

Militarii, care au primit deja pregătire individuală timp de două săptămâni, se antrenează acum încă 38 de zile în cadrul unităţilor în tactici speciale, asistenţă medicală, tir, manipulare echipamente militare şi speciale, precum şi comunicaţii, scrie Agerpres. La încheierea pregătirii, militarii vor merge în zonele către care au fost alocaţi, unde va continua coordonarea luptei în cadrul unităţilor militare, a explicat ministerul rus.

Reprezentanţii comandamentului Districtului Militar Sud l-au informat pe ministrul Şoigu că toate exerciţiile se desfăşoară sub conducerea ofiţerilor cu experienţă de luptă dobândită în război.

Şoigu a declarat luni că revolta lui Prigojin nu a afectat „operaţiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina.

Luptătorii lui Prigojin au cucerit oraşul Rostov pe Don din sudul Rusiei, aparent beneficiind de sprijin din partea unor generali ai armatei ruse, şi au pornit în marş spre Moscova la 24 iunie, în timp ce liderul lor, Evgheni Prigojin, a cerut demiterea lui Şoigu şi a şefului Statului Major General, Valeri Gherasimov, pe care îi învinovăţeşte de eşecul războiului din Ucraina.

Nemulţumirea lui Prigojin a fost stârnită de un ordin prin care compania sa privată ar fi trebuit să încheie un contract cu Ministerul Apărării.

Criza a fost dezamorsată atunci când liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a intermediat un acord între Kremlin şi Prigojin.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri