Viktor Orban spune că Ucraina „e la ani lumină” de UE și promite să blocheze negocierile de aderare

Data publicării:
Viktor Orban
Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

Viktor Orban spune că Ungaria va face opoziție în cadrul discuțiilor UE, de la mijlocul lui decembrie, în care se negocia dacă să-i fie transmisă Ucrainei o invitație formală de a se alătura blocului, relatează Euronews.

Viktor Orban spune că Ucraina este „la ani lumină” de a se alătura Uniunii Europene și că obiectivul Ungariei va fi să „corecteze promisiunea greșită” făcută țării pentru aderarea la bloc.

„Obiectivul nostru va fi să corectăm promisiunea greșită de începere a negocierilor cu Ucraina pentru că Ucraina este, acum, la ani-lumină depărtare de Uniunea Europeană”, a spus Orban.

Premierul ungar spune că promisiunea UE de a deschide negocierile de aderare cu Ucraina a fost o „greșeală” adăugând și că el și guvernul său vor „opune rezistență” la aceste discuții din decembrie.

Comisia Europeană a recomandat, la începutul lunii, începerea negocierilor de aderare cu Ucraina, argumentând că guvernul de la Kiev „a arătat un remarcabil nivel al puterii instituționale, determinării și abilității de funcționare”.

Orban, unul dintre puținii aliați care i-au mai rămas în Europa dictatorului Putin și regimului său criminal, spune că negocierile nu ar trebui să înceapă cu o țară aflată în război, și că aderarea Ucrainei va reorienta sistemul european de distribuire a fondurilor.

Unii critici au speculat că Ungaria încearcă să obțină concesii din partea Comisiei, așa cum a mai făcut-o Orban în trecut.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri