Vila de lux din sudul Franței a fostului ginere al lui Vladimir Putin a fost ocupată de activiști

Data actualizării: Data publicării:
vila
Unul din activiști flutură pe balconul vilei steagul Ucrainei FOTO: YouTube/ The Guardian

Doi activiști au forțat intrarea și au ocupat o vilă de lux din Biarritz, sud-vestul Franței, deținută de fostul ginere al lui Vladimir Putin. Cei doi spun că au schimbat încuietorile și vor pune proprietatea la dispoziția refugiaților ucraineni.

Pierre Haffner, de la Asociația Svoboda Liberté, și Sergey Saveliev au intrat în casa cu opt dormitoare din stațiunea Biarritz, foarte populară în rândul oligarhilor ruși. Aceștia au anunțat pe rețelele sociale că au schimbat încuietorile vilei și că aceasta va fi deschisă doar pentru refugiații ucraineni care fug de război, relatează The Guardian.

Potrivit aceleiași surse, proprietatea îi aparține lui Kirill Șamalov, miliardar rus care a fost căsătorit cu fiica mai mică a lui Putin, Katerina Tikhonova. Haffner și Saveliev au mai spus că au găsit unul dintre pașapoartele lui Șamalov și o traducere a unei facturi de electricitate din  Moscova.

O fotografie postată pe o rețea socială îl arată pe unul dintre activiști pe un balcon al casei fluturând un steag ucrainean.

Haffner, care a spus că redenumește proprietatea „Vila Ucraina”, a mai precizat că le va cere activiștilor pentru drepturile omului și avocaților să solicite primăriei din Biarritz și poliției permisiunea de a folosi vila pentru găzduirea refugiaților din Ucraina.

Disidentul rus aflat în exil Vladimir Osecikin, fondatorul unei asociații care a dezvăluit presupuse violuri și abuzuri din închisorile rusești și care se află pe lista celor mai căutate persoane din Rusia, a declarat pentru The Guardian: „Poliția încearcă acum să intre în vilă pentru a-i aresta pe Pierre și Serghei”.

Pe Facebook, Osecikin a scris: „În Europa, sute de vile au fost cumpărate de familia lui Putin și oligarhii lui. Viața lor de lux a ajuns la un sfârșit logic. Vor trebui să plătească pentru crimele de război. Este important să fii responsabil și corect în secolul XXI... Opriți razboiul!

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri