Video VIRAL. Un ministru al sănătății cu o mască mai puțin obișnuită

Data publicării:
Maggie De Block avâd o mască pe care este imprimat propriul chip
Maggie De Block avâd o mască pe care este imprimat propriul chip Foto: Twitter Samuel Jenkinson

O imagine cu ministrul federal al sănătății din Belgia face înconjurul internetului.  De vină este masca pe care a purtat-o în Parlament - una imprimată cu propria față.

Numai că dincolo de masca în sine, Maggie De Block este arătată cu degetul și pentru felul în care a purtat-o, fiindcă i-a acoperit doar gura, nu și nasul.

Acuzată pentru modul în care a gestionat criza coronavirusului, Maggie De Block spunea senin, la un moment dat, că măștile de protecție ar putea da un fals sentiment de siguranță și că nu au niciun rost, atât timp cât nu sunt respectate și celelalte reguli de igienă, cum ar fi spălatul mâinilor și respectarea distanțării fizice.

Belgia a impus însă săptămâna trecută obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise, cum ar fi magazinele, cinematografele, mijloacele de transport în comun.

După ce, la un moment dat, în primăvară, devenise ţara cu cel mai mare număr de victime raportat la numărul de locuitori, săptămâna aceasta, marți, Belgia a avut zero decese din cauza noului coronavirus, pentru prima dată după 10 martie.

În ceea ce-i privește pe români, Belgia i-a plasat recent pe „lista portocalie”. Asta înseamnă că autorităţile le recomandă să se autoizoleze sau cel puţin să limiteze pe cât posibil contactul cu alţi oameni, dacă vin în Belgia. De asemenea, oficialii belgieni le recomandă persoanelor aflate în aşa-numita „zonă portocalie”, adică cea în care se încadrează şi România, să-şi monitorizeze starea de sănătate şi să se adreseze imediat unui medic dacă prezintă simptome specifice.

Condiţiile de intrare sunt împărțite pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie și zona roșie, pentru care carantina și testarea sunt obligatorii.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri