Sari la conținut

Vladimir Putin, gata să publice transcripția conversației dintre Donald Trump și Sergei Lavrov

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre controversele din SUA, apărute după ce Donald Trump a dezvăluit informații secrete ministrului rus al Afacerilor Externe Sergei Lavrov, și ambasadorului Rusiei în SUA, relatează CNN.

lavrov trump ambasador rus _min rus de externe

Foto;: Ministerul de Externe al Rusiei

În cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Putin a precizat că transcrierea conversației de la Casa Albă ar putea fi făcută publică, dacă "administrația prezidențială a SUA este de acord".

Într-o conferinţă de presă comună cu premierul italian Paolo Gentiloni, la Soci, Putin a subliniat că „schizofrenia politică” pare să ia amploare în Statele Unite, unde situaţia este haotică, pe fondul sloganurilor antiruse.

Potrivit liderului de la Kremlin, Trump nu poate să lucreze corespunzător în aceste condiţii.

Rusia apreciază rezultatele vizitei lui Lavrov în SUA, care a venit după cea a omologului său american, Rex Tillerson, la Moscova, şi nu se amestecă în afacerile interne ale SUA, a subliniat Putin, citat de Sputnik News.

Preşedintele Donald Trump s-ar fi lăudat cu informaţii clasificate în întâlnirea cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi ambasadorul rus Serghei Kisliak, săptămâna trecută, oferind detalii care ar putea să expună sursa informaţiilor şi modul în care au fost colectate, au dezvăluit luni actuali şi foşti oficiali guvernamentali.

Informaţiile dezvăluite de Trump în întâlnirea cu Lavrov şi Kisliak s-ar referi la un complot al Statului Islamic, potrivit acestor oficiali. Ameninţarea era legată de folosirea laptopurilor în avioane.