Încep licitaţiile pentru două secţiuni ale Autostrăzii Unirii

Data publicării:
Harta-autostrada-unirii
Încep licitațiile pentru două tronsoane ale viitoarei Autostrăzi A8 (Austostrada Unirii). Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Anunţurile de participare la licitaţia pentru construcţia secţiunilor Leghin - Târgu Neamţ şi Târgu Mureş - Miercurea Nirajului şi legătura la A3, parte din Autostrada Unirii, au fost transmise marţi spre publicare în sistemul public de achiziții electronice, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, informează Agerpres.

"Licitaţia pentru două dintre secţiunile A8 (Autostrada Unirii) intră în linie dreaptă! Astăzi au fost transmise spre publicare în SICAP anunţurile de participare la licitaţia pentru construcţia secţiunilor finanţate prin PNRR! Secţiunea I (24,4 km): Târgu Mureş - Miercurea Nirajului şi legătura la A3. Secţiunea III (29,91 km): Leghin - Târgu Neamţ. Data limită pentru depunerea ofertelor la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia primei secţiuni a fost stabilită pentru 27.02.2023, iar pentru secţiunea III în 28.02.2023", a declarat Grindeanu.

Durata stabilită pentru fiecare contract este de 30 de luni, din care 6 luni pentru etapa de proiectare şi 24 de luni pentru etapa de execuţie a lucrărilor.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că anunţurile de participare vor fi vizibile în SICAP după publicarea lor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

"Contractele pentru proiectarea şi execuţia primilor 51,9 km ai A8 sunt finanţate prin PNRR", a adăugat Pistol.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri