VIDEO Locomotiva unui tren a luat foc, în județul Teleorman. 250 de călători au fost evacuați

Data actualizării: Data publicării:
Locomotiva unui tren a luat foc, în județul Teleorman.
Locomotiva unui tren a luat foc, în județul Teleorman. Foto: Captură video

Incendiu pe calea ferată, în județul Teleorman. O locomotivă CFR a luat foc în apropiere de gara Videle. Flăcările s-au extins și la primul vagon. Peste 250 de călători s-au autoevacuat din garnitură. Este vorba despre trenul InterRegio 349 care a plecat din București la ora 13:45 cu destinație Arad.  În urmă cu puțin timp unei femei i s-a făcut rău așa că a fost chemată și Ambulanța. 

 

Potrivit ISU Teleorman, aproximativ 250 de persoane s-au autoevacuat din trenul de persoane, niciuna neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul s-a manifestat generalizat la locomotiva electrică a trenului și a afectat parțial și un vagon de călători.

„Focul este localizat, pompierii acționând acum pentru lichidarea incendiului”, arată ISU Teleorman.

După mai bine de o oră în care călătorii au stat în câmp, aceștia au fost preluați și duși la gara din Videle, de unde vor continua călătoria.

"Astăzi, 22 iunie 2022, la trenul IR 349 care circulă pe ruta Bucureşti Nord (plecare 13:25) - Arad s-a produs un început de incendiu la locomotivă, la intrarea în staţia Videle. Personalul feroviar a acţionat conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, avizând serviciul 112 şi acţionând cu stingătoarele din dotare. Echipa de intervenţie specială s-a deplasat la faţa locului şi a luat toate măsurile necesare pentru limitarea efectelor începutului de incendiu", se menţionează într-un comunicat al CFR Călători.

Siguranţa şi securitatea celor 250 de pasageri şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol, a mai transmis CFR.

Pasagerii cu destinaţia Craiova şi Filiaşi sunt preluaţi cu trenul RE 9015 Bucureşti Nord - Târgu Jiu, iar călătorii cu destinaţia Timişoara / Arad vor continua călătoria cu trenul IR 349, care va fi remorcat de altă locomotivă.

Cauzele care au generat acest incendiu vor fi stabilite de comisia de cercetare, precizează operatorul feroviar.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri