Lucian Bode spune că Germania va sprijini "ferm şi vehement" aderarea României la Schengen

Data publicării:
Lucian Bode
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut o întrevedere cu omoloaga sa, Nancy Faeser, la Berlin. Foto: Facebook/Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că a fost asigurat de sprijinul "ferm şi vehement" al Germaniei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen de către omoloaga sa germană, Nancy Faeser, în cadrul unei întrevederi la Berlin.

"Reamintind declarațiile cancelarului federal Scholz de la Praga, omoloaga mea m-a asigurat că în perioada următoare va sprinjini ferm și vehement o decizie favorabilă României în 8 decembrie. A apreciat acest pas drept o contribuție la unitatea și securitatea europeană în contextul provocărilor actuale", a scris Bode pe Facebook.

Ministrul de Interne i-a mulţumit oficialului pentru sprijinul pe care experții germani l-au acordat până acum României în vederea aderării și și-a exprimat dorința ca această colaborare să continue.

"Discuțiile noastre au vizat aderarea României la spațiul Schengen, precum și intensificarea acțiunilor comune la nivel european de prevenire și combatere a migrației ilegale pe Ruta Balcanică. Totodată, am manifestat interesul României pentru dezvoltarea unor schimburi de expertiză cu autoritățile germane în ceea ce privește gestionarea frontierelor Schengen, precum și față de posibilitatea de a beneficia de experiența autorităților germane cu privire la gestionarea provocărilor migraționiste în situații de criză, din perspectiva unui stat Schengen", a mai scris Lucian Bode.

Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne al UE (JAI) va avea loc pe 8 decembrie, dată la care s-ar putea decide acceptarea României în Spaţiul Schengen.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri