O fată de 13 ani a murit în timpul unui antrenament sportiv

Data publicării:
ambulanta
Un jandarm a fost găsit mort, cu gâtul tăiat, în garajul casei sale

O fată în vârstă de 13 ani legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Piatra-Neamţ a decedat, vineri, după ce în timpul antrenamentului şi-a pierdut conştienţa şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe, potrivit informaţiilor furnizate Agerpres de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Neamţ.

Fata a fost resuscitată pe teren de profesorul acesteia, apoi de cadrele medicale sosite la faţa locului, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ, unde a decedat.

„Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, şi avea loc în condiţiile pregătirii necesare participării la Campionatul Naţional de Cadete, din 14 ianuarie 2023. Conform informaţiilor primite din partea C.S.S. Piatra-Neamţ putem preciza că eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă cu care unitatea are contract şi avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinţii sportivei, aceasta a fost supusă unor investigaţii medicale chiar la începutul anului 2023 şi nu s-a evidenţiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanţă”, a declarat inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise.

Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de ucidere din culpă.

„Echipajele medicale s-au prezentat la faţa locului, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Din păcate, în jurul orelor 13,50, am fost informaţi cu privire la faptul că minora a decedat la unitatea medicală unde a fost internată", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Anchetatorii aşteaptă rezultatele expertizei medico-legale privind cauza decesului pentru a continua ancheta în acest caz.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri