Video Proiect: Profesorii trebuie să declare în fiecare an meditațiile pe care le fac cu elevii

Data publicării:
O profesoară meditează o elevă.
Foto: GettyImages

Ministerul Educației vrea mai multă transparență în cazul profesorilor care dau meditații. Mai exact, dascălii ar putea fi obligați să completeze o declarație de interese în care să spună ce meditații dau și cui, potrivit unui proiect aflat acum în dezbatere publică.

Potrivit documentului, profesorii din școli și licee ar urma să declare în fiecare an meditațiile pe care le fac cu elevii și școlile de la care provin aceștia. Proiectul se află în dezbatere publică până pe 4 noiembrie 2023, iar prevederile ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2024. 

Fiecare declarație ar urma să fie verificată de câte un responsabil numit de directorul școlii, iar dacă există probleme la modul de completare a acesteia ori întârzieri la predare sau refuzul unui profesor de a o completa, responsabilul îl notifică și cere punct de vedere, conform procedurii aflată în dezbatere, se arată în proiect. 

Documentul poate fi consultat AICI

„Punem în aplicare prevederile noii Legi a învățământului preuniversitar, act normativ care statuează explicit faptul că profesorii nu pot să desfășoare activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care sunt încadrați în anul școlar în curs, având obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă și prin programele de învățare remedială”, anunța Ministerul Educației, într-o postare pe Facebook. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit documentului, declarația de interese este o confirmare pe proprie răspundere de la profesori că „asigură echitate și obiectivitate în activitatea de predare – învățare – evaluare”.

„Până la data de 31 decembrie a fiecărui an, personalului didactic de predare îi revine obligația să completeze declarația de interese”, se arată în proiect.

„Cadrul didactic încadrat în două sau mai multe unități de învățământ completează o singură declarație de interese (…), într-un număr de exemplare egal cu numărul de unități de învățământ în care este încadrat și depune câte un exemplar completat”, mai prevede documentul.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri