Cele mai performante cutii de viteză în nouă trepte din lume vor fi produse la Sebeş

Data publicării:
costin borc daimler

Cutiile de viteze automate 9G Tronic care vor fi produse la Sebeş sunt de ultimă generaţie - şoferul aproape că nici nu sesizează schimbarea treptelor. În plus, folosesc tehnologii ce reduc consumul de combustibil, deci şi emisiile de dioxid de carbon.

Markus Schäfer, reprezentant Mercedes-Benz: „Vor fi montate pe 20 de modele Mercedes care vor fi vândute în aproximativ 200 de ţări de pe glob”.

Oficiali de la Daimler şi Mercedes-Benz au venit la inaugurarea fabricii din Sebeş. Construcţia a început acum doi ani şi a costat 300 de milioane de euro, din care aproape 40 de milioane reprezintă contribuţia statului român.

Costin Borc - ministrul Economiei: „Ceea ce se întâmplă la Sebeş este un lucru extraordinar pentru că vorbim de un produs de înaltă tehnologie pentru că vorbim de noi locuri de muncă bine calificate”.

Fabrica Dailmler din Sebeş e singura din afara Germaniei unde se produc cutii de viteze în nouă trepte şi doar a doua din lume. La noi, vor lucra, pentru început, 500 de angajaţi.

Datorită investiţiilor străine din ultimii ani, oraşul Sebeş are una dintre cele mai mici rate de şomaj din ţara - doar 1%. Compania germană plăteşte cei mai mulţi bani la bugetul local.

Alexandru Dăncilă - primarul municipiului Sebeş: „Anul trecut au plătit către primărie, vorbesc de taxe şi impozite, 500.000, anul acesta ajunge undeva la 650 de mii. În momentul în care a apărut Daimler deja s-au interesat şi alte firme din alte ţări - au întrebat dacă mai e pământ, dacă se mai poate da”.

La Sebeş mai funcţionează o fabrică de cutii de viteze în 5 trepte, iar în Cugir este o linie de producţie care de 15 ani face componente pentru motoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri