FOTO&VIDEO | Tesla Model X are concurență la jumătate de preţ

Data actualizării: Data publicării:
nio crop

Compania chineză Nio, un startup producător de vehicule electrice, a lansat weekend-ul trecut primul său model de serie, ES8, al cărui preţ porneşte de la 448.000 de yuani (67.765 dolari), jumătate faţă de preţul de pornire al automobilului Tesla Model X pe piaţa din China, transmite CNBC.

nio1
nio1

Preţul Model X pe piaţa chineză porneşte de la 836.000 de yuani (126.470 de dolari). În varianta de bază, SUV-ul american are autonomie de 413 kilometri, accelerație de la 0 la 100 km/h în circa 4,8 secunde, tracțiune integrală și șapte locuri. 

Nio beneficiază şi de avantajul subvenţiilor oferite de autorităţile de la Beijing pentru vehiculele electrice.

„Este greu de evaluat cum va afecta lansarea modelului ES8 vânzările Tesla în China. Poate Tesla va vinde mai puţin după lansarea produsului nostru. Sau, probabil, creşterea vânzărilor lor va continua, pentru că întreaga piaţă este în creştere”, a declarat fondatorul şi preşedintele Nio, William Li, pentru CNBC.

ES8, un vehicul electric cu şapte locuri, este fabricat la comandă şi poate fi personalizat şi echipat cu un sistem de inteligenţă artificială. Automobilul care are tracțiune integrală poate accelera la 100 de kilometri pe oră în 4,4 secunde și are o autonomie de până la 500 kilometri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Concurenţa puternică de pe piaţa vehiculelor electrice din China este susţinută de strategia agresivă a guvernului de la Beijing de a reduce poluarea gravă a aerului din ţară.

Beijinul oferă subvenţii generoase şi investiţii ale statului în acest sector, inclusiv pentru construirea unei reţele de staţii de încărcare a bateriilor.

Tesla intenţionează la rândul ei să înceapă producţia de automobile în China, care este cea mai mare piaţă din lume pentru vehiculele electrice.

tesla model x
Tesla Model X

Vânzările de vehicule care folosesc forme noi de energie au crescut cu 51,4% în perioada ianuarie-noiembrie, potrivit datelor asociaţiei industriei auto din China.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri