Un nou eşec pentru Tesla. Anunţul făcut la începutul anului

Data publicării:
tesla

Tesla nu şi-a respectat ţinta de producţie pentru noul său model 3S, şi nu o dată, ci pentru a doua oară, spre dezamăgirea miilor de clienţi care sunt deja pe listele de aşteptare.

Producătorul de vehicule electrice condus de Elon Musk a anunţat, la începutul anului, că a livrat doar 1550 de vehicule în ultimele trei luni ale anului trecut, adică doar jumătate din ce promisese iniţial, potrivit Bloomberg.

Este un nou eşesc, după ce în perioada iulie-septembrie au fost livrate doar 222 de modele 3S, deşi Elon Musk se lăuda că va încheia al treilea trimestru cu 1500 de astfel de maşini noi pe şosele. Compania intenţionează acum să îşi atingă obiectivul de 5.000 de modele 3S pe săptămână, până la sfârșitul lunii iunie. Dar chiar şi aşa, asta înseamnă o întârziere de 3 luni, din cauză că Tesla nu a reuşit să se ţină de aceeaşi promisiunea pe care o făcuse pentru sfârşitul anului trecut.

Elon Musk spune că producţia a fost încetinită pentru că au fost probleme cu scalarea producţiei, în ciuda faptului că a cheltuit foarte mult pe roboţi, linii de asamblare şi unelte. Asta deşi noul Sedan 3 este cel mai ieftin model Tesla, spune conducerea companiei, preţul pornind de la 35.000 de dolari. Tesla a început în august anul trecut producția primelor unități ale noului Model 3, care aveau aproximativ 400.000 de precomenzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri