Critici la adresa platformei X, după ce reclamele unor mari companii au fost afișate pe un cont care promovează rasismul

Data publicării:
Brazil. 24th July, 2023. In this photo illustration, a woman's silhouette holds a smartphone with the Twitter (X) new logo in the background. Credit: SOPA Images Limited/Alamy Live News
Sursa foto: Profimedia Images

Platforma de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter, e din nou în centrul atenției, după ce a afișat reclamele unor mari companii lângă conținutul promovat de un cont cu ideologii rasiste și ultranaționaliste. Printre campaniile publicitare asociate cu respectivele postări se numără și cele care aparțin unor giganți precum Samsung și Amazon, scrie CNN.

Un raport realizat de Reliable Sources arată că mai multe campanii publicitare, bannere și reclame, au apărut direct pe contul deținut de VDARE, un profil cunoscut pentru postările care promovează rasismul, ideologiile ultranaționaliste și supremația albilor.

Reclamele aparțin unor companii și publicații celebre precum Amazon, Samsung, Denver Broncos, Cox Communications, STARZ, The Wall Street Journal, Michael J. Fox Foundation, Axios și altele.

De precizat că VDARE are un cont verificat pe platformă - așa numita "bifă albastră", ceea ce-i permite să monetizeze și să-și sporească vizibilitatea pentru utilizatori. E cu atât mai îngrijorător, scrie CNN, cu cât acest cont a fost interzis de alte platforme, precum Facebook și YouTube.

În replică, reprezentanții X recunosc faptul că mai sunt lucruri de îmbunătățit. 

„X ține la siguranța platformei pentru toți utilizatorii, agenții de publicitate și editorii săi și căutăm să ne îmbunătățim produsele, astfel încât partenerii noștri de conținut să poată fi îndepărtați din asocierea cu anumite destinații de plasare (n.red. a conținutului publicitar), cum ar fi profilul și căutarea”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNN. .

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri