Copii creaţi fără material genetic de la femei

Data publicării:
copii

O realizare extraordinară a savanților britanici ar putea revoluționa ceea ce știm acum că e valabil în ce privește conceperea copiilor. Nu ar mai fi nevoie de o femeie și un barbat pentru a concepe copilul, femeia ar putea fi scoasă din joc pentru că britanicii au reușit să obțină un embrion folosind doar spermatozoizi.

După ani de experimente, oamenii de ştiinţă de la facultatea de Biologie şi Biochimie a Universităţii din Bath, Anglia, au obţinut embrioni doar din spematozoizi, fără să folosească ovule. Unul dintre coordonatorii studiului spune că pe viitor embrionii vor putea fi pot fi creaţi şi din alte celule.

Tony Perry, cercetător Universitatea din Bath, Anglia: „Orice celulă mitotică, precum celulele din piele, ar putea fi reprogramate. Sperma sau altă celulă de diviziune. În esenţă, generăm un embrion.”

Deocamdată, noua tehnică de fecundare a fost testată doar pe şoareci. Cercetătorii au creat trei generaţii succesive de pui şi spun că ar putea fi posibil să creeze şi embrioni umani cu material genetic de la doi bărbaţi.

Tony Perry, cercetător Universitatea din Bath, Anglia: „Atunci când uneşti aceste celule obţii ceva ca un embrion. Şi va începe să se dividă şi să se dividă. Se va divide in vitro şi poate fi transplantat ori la o mamă surogat, ceea ce se face în prezent, iar în viitor, peste mulţi ani, poate într-un uter in vitro.”

Noua tehnică de fecundare fără ovule ar putea veni în ajutorul femeilor infertile şi al cuplurilor de homosexuali care vor să aibă copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri