Apple își cere scuze pentru că a făcut ca versiunile mai vechi de iPhone să funcționeze mai lent

Data publicării:
Apple Announces Launch Of New Tablet Computer
SAN FRANCISCO - JANUARY 27: Apple Inc. CEO Steve Jobs announces the new iPad as he speaks during an Apple Special Event at Yerba Buena Center for the Arts January 27, 2010 in San Francisco, California. Apple introduced its latest creation, the iPad, a mobile tablet browsing device that is a cross between the iPhone and a MacBook laptop. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Apple a recunoscut de curând că în mod deliberat a încetinit performanțele unor versiuni mai vechi de iPhone, ceea ce face ca respectivele aparate să funcționeze mai lent. Intens criticată pentru acest gest și riscând totodată sancțiuni din partea autorităților din domeniul concurenței, compania și-a cerut scuze și a anunțat că va înlocui bateriile respective la prețuri mai mici, iar în 2018 va pune la dispoziția clienților un program prin care aceștia își pot monitoriza starea bateriei smartphone-ului.

Sediul Apple din Silicon Valley
Shutterstock/ View Apart

 

De mai mulţi ani exista suspiciunea că Apple încetineşte intenţionat performanţa telefoanelor mai vechi pentru a determina utilizatorii să achiziţioneze un nou dispozitiv. Într-un gest rar, grupul din Cupertino a recunoscut pentru prima dată că face acest lucru şi după un an procesorul telefoanelor funcţionează mai încet. Compania a adus însă o justificare: face acest lucru pentru a a evita probleme ale bateriilor litiu-ion, care sunt folosite la telefoanele mobile. Încărcarea repetată reduce performanţele bateriilor şi atunci, pentru a le prelungi viaţa, după un timp, procesorul devine mai lent pentru a se adapta la puterea acumulatorului.

Într-un comunicat publicat joi pe site-ul Apple, compania anunță că va reduce prețul înlocuirii bateriilor care au ieșit din garanție de la 79 de dolari la 29 de dolari pentru cei care dețin iPhone 6 sau versiuni mai vechi de iPhone. 

„Pentru Apple, încrederea clienților înseamnă totul. Nu ne vom opri niciodată în încercarea de a o câștiga și de a o menține”, spune compania, care anunță și că va pune la dispoziția utilizatorilor un software ce la va permite să obțină mai multe informații despre starea de „sănătate” ale bateriilor de la telefoanele lor. 

În SUA, Apple are deja opt procese separate pe această temă și se confruntă cu alte acțiuni în justiție în Israel și Franța.

 

Tot joi s-a aflat că șeful Apple, Tim Cook, a cerut oficialilor companiei să folosească, din motive de securitate, numai avioane private, atât în interes de afaceri, cât și pentru transportul personal.

În noiembrie, Apple a fost nevoită să pună la dispoziție o actualizare a sistemului de operare de la Mac-uri, pentru a rezolva o problemă de securitate. Din cauza acestei breșe de securitate, s-a descoperit că era posibil să intri în sistem și să obții puteri administrative fără a fi nevoie de vreo parolă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri