Controversă în jurul iPhone: Ce se întâmplă după un an cu telefoanele

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_218681020
Foto: Shutterstock

Apple a ajuns la un munte de cash după ani de vânzări foarte bune. Şi uneori aceste vânzări sunt impulsionate tehnologic de companie. De foatre mulţi ani există suspiciunea că Apple încetineşte intenţionat performanţa telefoanelor mai vechi pentru a determina utilizatorii să achiziţioneze un nou dispozitiv.

Într-un gest rar, grupul din Cupertino a recunoscut pentru prima dată că face acest lucru şi după un an procesorul telefoanelor funcţionează mai încet. Informaţia a fost dezvăluită de Apple după un articol privind performanţele unor iPhone-uri vechi apărut pe Reddit. Însă are o justificare. Face acest lucru pentru a a evita alte problemele ale bateriilor litiu-ion care sunt folosite la telefoanele mobile, scrie TheVerge.

Încărcarea repetată reduce performanţele bateriilor şi atunci pentru a le prelungi viaţa, după un timp, procesorul devine mai lent pentru a se adapta la puterea acumulatorului.

Motivul are logică, însă în acelaşi timp scăderea perfromanţelor unui telefon este un impuls pentru a cumpăra altul. Şi în acest punct se ridică problema cât este grijă tehnică pentru produs şi cât este de fapt marketing.

Articolul de pe Raddit arată ca explicaţia Apple este validă. Înlocuirea bateriei unui iPhone cu una nouă readuce şi performanteţele procesorului. Însă mulţi utilizatori preferă să schimbe dispozitivul cu totul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri