(P) Top 3 laptopuri pentru școală online: modele ASUS potrivite pentru elevi de toate vârstele

Data actualizării: Data publicării:
Main picture

Noul an școlar vine cu aceeași incertitudine legată de locul de desfășurare al orelor de curs. Este foarte posibil ca elevii să fie nevoiți în continuare să participe la școală online, de la distanță. În aceste condiții pentru buna desfășurare a lecțiilor online și scrierea temelor de casă este esențial un laptop pe care te poți baza.

Laptopul nu mai este văzut de mult timp ca o unealtă folosită doar de profesioniști și în condițiile ultimilor ani a fost demonstrat de nenumărate ori faptul că un laptop rapid, ușor, fiabil și cu autonomie sporită este necesar pentru a putea rula ore în șir aplicațiile de videoconferință folosite pentru desfășurarea cursurilor online.

Cu toate acestea nu toate laptopurile pot rezista cu succes unei zile întregi de cursuri online fără să se supraîncălzească și nu toate oferă o conexiune wireless fără întreruperi, un webcam HD cu microfon bun și difuzoare suficient de puternice pentru ca elevii să se audă clar împreună cu profesorii. În plus ventilatoarele laptopului trebuie să fie silențioase, iar acesta nu trebuie să cântărească prea mult, din motive evidente.

Inginerii ASUS au luat în calcul toate aceste lucruri și au pus la punct o gamă de laptopuri concepute special pentru elevi și cerințele de desfășurare a orelor de școală în mediul online.

ASUS X515JA-BQ1488T – siguranță sporită cu Windows 10 S

ASUS X515JA-BQ1488T este unul din cele mai mici laptopuri multifuncționale cu ecran de 15.6 inch din lume și este disponibil in eShop ASUS la prețul de 1999 RON. O particularitate notabilă a acestui model este că vine cu Windows 10 S preinstalat, care este o versiune specială a sistemului de operare Windows, mai bine securizată împotriva amenințărilor informatice ce rezultă din instalarea de aplicații software din surse neoficiale.

Configurația prezentată este compusă dintr-un procesor Intel Core i3 din generația 10, completat de 8 GB RAM de memorie pentru rularea aplicațiilor și un SSD rapid cu tehnologie NVMe pentru stocarea temelor. Afișajul beneficiază de unghiuri de vizualizare largi datorită ecranului cu tehnologie IPS.

ASUS Vivobook K413JA-EB534 – un raport preț/performanță fără egal

Dacă îți dorești portabilitate atunci ASUS Vivobook K413JA-EB534 este modelul care îți trebuie, dotat cu un ecran de 14 inch și cântărind doar 1.4 kg. Modelul de 2299 RON este echipat cu un procesor Intel Core i5 din generația a 10-a, însoțit de 8 GB RAM și un SSD rapid NVMe ce oferă 512 GB de stocare pentru fișiere și aplicații.

Această configurație este completată de un panou IPS ce oferă unghiuri foarte bune de vizualizare, o cameră web cu rezoluție HD și un sistem de sunet Harman Kardon cu tehnologie ICEPower. Dimensiunile reduse ale carcasei au dus la eliminarea blocului numeric al tastaturii, însă inginerii ASUS au integrat această funcționalitate în touchpadul cu tehnologie NumberPad.

ASUS Vivobook K513EA – ecran de 15.6 inch și performanță sporită

Ultimul model propus este ASUS Vivobook K513EA, un laptop cu ecran de 15.6 inch NanoEdge, adică un panou IPS luminos ce afișează culori vii și realiste. La baza acestei configurații stă un procesor Intel Core i5 din generația a 11-a. Performanța obișnuită poate fi crescută cu până la 40% printr-o simplă apăsare de buton datorită tehnologiei ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT) ce vine cu mai multe profile adaptate în funcție de nevoile de moment: performanță, răcire, autonomie sau silențiozitate.

Placa video integrată Intel Iris Xe este capabilă să ruleze nu doar aplicațiile folosite în timpul cursurilor online ci și activități recreative după terminarea orelor.

ASUS Vivobook K513EA este dotat și cu un cititor de amprentă ca măsură suplimentară de securitate. Tastatura folosită este un model similar cu cea de pe celelalte modele prezentate, adică iluminată, cu taste spațiate (chiclet) și taste cu cursă generoasă de 1.4 mm pentru o senzație tactilă superioară.

Ca bonus, prin participarea în campania Părerea ta contează, primești drept premiu un an de garanție suplimentară pentru ASUS Vivobook K413JA-EB534 și ASUS Vivobook K513EA, pe lângă garanția inclusă de doi ani.

Poși alege oricare din modele prezentate și ai garanția că educația celui mic va poate desfășura în siguranță de la distanță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri