(P) Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): viitorul laptopurilor dezvăluit

Data actualizării: Data publicării:
Main picture digi24_UX9702

ASUS redefinește viitorul laptopurilor încă o dată cu ajutorul noului Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), primul laptop cu ecran tactil de 17.3 inch care se împăturește atunci când este închis, devenind un laptop cu factor de formă de doar 12.4 inch, mai mic decât o hârtie A4, crescând în acest fel mobilitatea fără a compromite însă experiența tipică de utilizare a unui laptop cu ecran mult mai mare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ASUS este un nume asociat implicit cu inovația continuă și acest lucru se observă cel mai bine în cazul remarcabilului laptop Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) un model definit prin versatilitate, inovație și, bineînțeles, ingeniozitate. Aceasta se datorează în principal ecranului cu diagonală de 17.3 inch, rezoluție 2560 x 1980 pixeli și raport de aspect 4:3 care poate fi pliat în mijloc în orice poziție, alcătuind, astfel, două ecrane distincte cu aspect 3:2 și rezoluție 1920 x 1280 pixeli fără margini vizibile între ele, oferind utilizatorului un spațiu de lucru omogen.

Un ecran surprinzător care te va cuceri de când îl deschizi

Noul ecran pliabil permite atingerea unui nivel nemaiîntâlnit de flexibilitate în utilizare tipică, cu mai multe moduri de lucru completate de tastatura detașabilă ASUS ErgoSense Bluetooth, dotată cu taste de dimensiune completă și cursă precisă de 1.4mm. Tastatura include și un touchpad cu o arie de lucru generoasă.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este tipul de laptop care se mulează rapid oricărei tipologii de utilizator, putând fi folosit în diferite moduri, în funcție de necesitățile de moment: ca un laptop dotat cu tastatură virtuală sau fizică, ca un sistem clasic desktop, în mod tabletă, ca eReader digital sau cu ecranul deschis complet la 180 de grade pentru consum multimedia și fluxuri de productivitate. Posibilitățile sunt limitate doar de imaginație și de spațiul disponibil. Configurarea aspectului ecranului pentru optimizarea spațiului în funcție de modul de lucru ales se face cu ușurință prin intermediului software-ului ScreenXpert.

ASUS a folosit pentru acest model un ecran cu margini extrem de subțiri NanoEdge care contribuie la obținerea unui raport ecran-corp surprinzător de 87%. Laptopul folosește cea mai nouă tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode) și aduce toate avantajele unui ecran ASUS OLED. Amintim rezoluția înaltă 2.5K, imaginile HDR care frizează cu realismul datorită acoperirii integrale a volumului de culoare DCI-P3, până la calibrarea PANTONE din fabrică a fiecărui panou, toate acestea contribuind la obținerea unei experiențe cinematice incredibile, asistate de Dolby Vision. Sănătatea ochilor este o prioritate ASUS, din acest motiv emisiile de lumină albastră dăunătoare au fost semnificativ reduse cu până la 70%, rezultat certificat de TUV Rheinland.

La prima despăturire a ecranului, vei fi întâmpinat de o imagine parcă desprinsă din realitate datorită celor 1.07 miliarde de culori pe care la poate reda cu precizie acest panou, la un contrast aproape infinit, un avantaj important al tehnologiei ASUS OLED. Trebuie să reamintim două caracteristici esențiale ale ecranului pliabil: luminozitatea maximă ce atinge valoarea de 500 niți și afișarea imaginilor în mișcare fără sacadări datorită timpului de răspuns ultra-rapid de 0.2 milisecunde.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): înscrie-te la revoluția laptopurilor

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu este doar un nou tip de portabil, ci și un produs foarte elegant cu finisaje premium. Încă din prima clipă vei fi întâmpinat de noua monogramă ASUS care reflectă discret lumina pe suprafața de sticlă de nuanță albastru închis.

Șasiul compact, măsurând doar 0.87 cm grosime când ecranul este deschis complet, este construit dintr-un aliaj de magneziu finisat în nuanța Tech Black, îmbrăcat într-un suport ergonomic din piele artificială de culoare verde închis. Balamaua care permite închiderea și deschiderea ecranului OLED pliabil a fost testată îndelung, motiv pentru care este garantată pentru 30.000 de cicluri complete, suficiente pentru foarte mulți ani de utilizare.

Lucru imposibil acum câțiva ani, suprafața de lucru oferită de un laptop cu diagonală de 17 inch este accesibilă într-un laptop care cântărește doar 1.5 kg fără tastatură și 1.8 kg cu tastatura ErgoSense inclusă. Atunci când este închis, Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu depășește dimensiunile standard ale unei coli de hârtie A4, putând fi plasat fără efort în eleganta husă inclusă în pachet.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu face compromisuri nici când vine vorba de performanță și este un laptop care încorporează cele mai noi tehnologii care vin în ajutor utilizatorilor în continuă deplasare: procesoare Intel din generația a 12-a, până la un puternic model Core i7, grafică integrată Iris Xe, două porturi Thunderbolt 4 cu o viteză de transfer uluitoare de 40 Gbps, plus o baterie generoasă de 75 Wh care poate furniza energie neîntreruptă pentru 9.5 ore, plus încărcare convenabilă prin USB-C și conectivitate fără fir WiFi 6E.

Noul Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este deja disponibil și poate fi comandat online din magazinul Altex.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri