Cinematograful din garsonieră. Videoproiectoarele costă între 2.500 şi 7.000 de lei

Data publicării:
roman proiector

În fiecare an, tot mai mulţi români încearcă să reproducă acasă experienţa pe care o au într-o sală de cinema.

Cu o bidinea şi un proiector, Mihai Besoiu şi-a transformat unul din pereţii camerei într-un monitor high definition. Este unul din cei peste 20.000 de români care şi-au cumpărat un astfel de aparat pentru acasă anul trecut.

E greu să se uite mai mulţi la un laptop pentru că e monitorul mai mic şi atunci, practic, te înghesui să te uiţi la un film”, spune Mihai Besoiu.

În comparaţie cu un televizor de aceleaşi dimensiuni, videoproiectorul poate fi la doar jumătate din preţ. Chiar şi aşa, aparatele nu sunt încă pentru toate buzunarele. Preţurile pornesc de la 2.500 de lei şi ajung la 7.000 de lei.

Consumatorii s-au reprofilat, în condiţiile în care singurele cinematografe funcţionale mai sunt cele din spaţiile comerciale. Peste 400 de săli de cinema ale statului au fost vândute sau au devenit ruine.

În momentul de faţă, lampa proiectoarelor poate să ajungă undeva la 10.000 de ore de utilizare sau undeva la 5-6 ani, dacă îl foloseşti în fiecare zi”, spune Dragoş Salamac, reprezentant pentru România al unui producător.

Vânzările de 10 milioane de euro în România i-au făcut pe producători să aducă mereu variante noi. Calitatea se măsoară în luminozitate, timpul de viaţă al lămpii, opţiunile 3D sau distanţa până la care pot proiecta imaginea fără să piardă mult din calitate.

De exemplu, diagonala este dublă faţă de distanţa de la care se proiectează. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri