Maratonul geniilor, la Cluj

Data publicării:
programatori

60 de secunde au avut programatorii la dispoziţie ca să îşi prezinte ideile de aplicaţii şi programe. Tinerii au primit apoi dispozitivele pentru care vor lucra 24 de ore. Cei mai mulţi s-au gândit la aplicaţii ce pot fi folosite de cei care poartă ceasuri inteligente.

În momentul în care dau mâna cu tine, ceasul meu o să ştie că am dat mâna cu tine şi o să îţi propună să schimbe date de contact cu tine”, îşi explică ideea Alexandru Călinoi, programator.

Tineri din toată ţara au venit la Cluj-Napoca să participe la competiţia ce le permite să lucreze cu dispozitive IT de ultimă generaţie.

Călin Avasilcăi, programator, vorbeşte despre drona lui: „Ne-am propus să facem chestia asta să meargă printr-un labirint, să zboare deasupra, să facă o poză. Apoi, poza (să fie, n.r.) interpretată pe un server şi transformată în instrucţiuni, ca drona să parcurgă singură labirintul”.

Avem cele mai noi gadgeturi ale momentului, dispozitive de realitate virtuală cum este Oculus, sau ceasuri smart de la Apple sau Google, drone”, spune Vlad Ciurcă, organizatorul evenimentului.

La maratorul de programare au venit şi reprezentanţi ai firmelor care au pus la dispoziţie gadgeturile. Dacă vor reuşi să îi impresioneze, tinerii programatori ar putea să colaboreze pe viitor cu companii de renume mondial.

La final, cei mai buni programatori vor fi premiaţi cu dispozitive de ultimă generaţie. Maratornul este organizat în cadrul Techsylvania, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri