Sari la conținut
News Alert

O aplicație creată de trei români face concurență Facebook

Apar doar fotografii cu mesaje şi sunt eliminate competiţia pentru popularitate şi imaginile groteşti sau de prost gust. La 27 de ani, Paul Bulencea a demonstrat că imaginaţia, curajul, prietenii şi un pic de noroc sunt ingredientele de bază ale unui start de succes.

L-a cunoscut la un târg de turism pe bloggerul american Steven Klimek, care a creat un site dedicat pasionaților de fotografie. După o simplă discuţie, i-a încolţit ideea unei aplicaţii de socializare, pentru sisteme de operare Android şi iOS.

Am observat şi cum a crescut Instagram, de exemplu, şi aplicaţiile foto foarte mult. Tocmai observasem un trend despre care se vorbea la conferinţă, cum că imaginile cu text deasupra o să fie foarte căutate şi sunt cele mai share-uite pe social media”, a povestit Paul Bulencea.

Susţinut financiar cu aproape 10 mii de dolari de bloggerul american, Paul a decis să creeze aplicaţia în România, împreună cu câţiva prieteni cu experienţă în programare. Aşa a apărut Sideview. Bazată pe anonimat, aplicaţia asigură o prezentare cât mai relaxată şi sinceră a utilizatorului. Programatorii admit că nu a fost simplu, dar spun că rezultatul i-a făcut fericiţi.

„Trebuie luate multe lucruri în considerare, de exemplu, iOS cum are o memorie mai limitată, trebuie să ai grijă să nu omori telefonul când îți rulează aplicația. Și, de asemenea, este foarte interesant dacă este portrait sau landscape”, a spus Alex Măereanu, programator.  

„Paul a venit la noi, am discutat împreună, am stabilit care sunt cele mai importante lucruri din concept”, a spus Andrei Chiricescu, business analist.

În urmă cu o săptămână, aplicaţia dezvoltată de programatorii din Braşov a intrat în stadiul de testare în ţara noastră, Statele Unite ale Americii, Japonia şi ţări din Europa de Vest. Este disponibilă gratuit în AppStore şi a fost descărcată de câteva sute de ori. Dacă va fi apreciată, cei trei tineri români pot obţine profit din reclamele postate pe pagina lor.