(P) Cognyte: Analiza investigativă și inteligența artificială, soluții esențiale pentru un viitor informatic mai sigur în organizații

Data publicării:
Razvan Duica_Cognyte RESIZE
Răzvan Duica, country manager Cognyte România

Platformele de analiză a securității au devenit, în ultimii ani, din ce în ce mai populare în rândul autorităților de reglementare și al altor organizații care desfăşoară activităţi investigative, în contextul creșterii fără precedent a amenințărilor informatice. Având în vedere ascensiunea tehnologiilor digitale, de la blockchain la 5G, orașe inteligente, Dark Web și Big Data, metodologiile tradiționale de investigare trebuie adaptate pentru ca organizațiile să desfășoare verificări mai rapide și mai eficiente.

Cognyte România, lider global în domeniul dezvoltării software de analiză a securității, furnizează guvernelor şi companiilor conceptul de Actionable Intelligence for a Safer World TM. Compania activează inteligența artificială cognitivă și analiza pentru a genera date de tip Actionable Intelligence, oferind organizațiilor de securitate informații care ajută la conectarea punctelor și la rezolvarea rapidă a investigațiilor critice. Peste 1.000 de clienți guvernamentali și întreprinderi se bazează pe soluțiile Cognyte pentru a accelera și efectua investigații și pentru a obține informații, cu ajutorul cărora identifică, neutralizează și combat amenințările.

Organizațiile de securitate se bazează pe numeroase surse de date pentru a colecta informații în vederea detectării și prevenirii amenințărilor. Infractorii și teroriștii folosesc din ce în ce mai mult tehnologia avansată pentru a comite infracțiuni și a-și acoperi urmele, ceea ce înseamnă că volumul și sursele de date care sunt utilizate pentru a rezolva investigațiile s-au extins considerabil. Informații valoroase pot fi împrăștiate pe forumurile Dark Web, pe piețele ilegale, pe platformele de socializare, pe registrele blockchain și multe altele. Există o creștere exponențială a datelor, a căror amploare și complexitate a făcut aproape imposibilă colectarea eficientă de informații și rezolvarea investigațiilor prin mijloace tradiționale”, explică Răzvan Duica, country manager la Cognyte România, cum ajută analiza investigativă la accelerarea verificărilor de securitate.

Altfel spus, este practic imposibil ca o persoană sau o echipă de investigatori să colecteze și să analizeze manual toate aceste date, ceea ce înseamnă că au nevoie de soluții avansate de analiză, inclusiv AI/ML, pentru a integra și a da sens volumelor imense de date. Iar software-ul dezvoltat de Cognyte România îi ajută pe clienți să înțeleagă datele pe care le dețin pentru a prinde mai repede infractorii.

„Organizațiile guvernamentale pot implementa analize avansate pe seturi de date care includ jurnale de tranzacții financiare, registre contabile, date ale instituțiilor financiare și jurnale de date blockchain pentru a semnala în mod proactiv potențiale infracțiuni financiare. Autoritățile pot utiliza apoi surse suplimentare de date combinate, cum ar fi dosarele de arestare, listele de suspecți cunoscuți și datele de supraveghere video, pentru a descoperi identitățile reale ale suspecților implicați în activități ilicite, pentru a aduna probe și pentru a construi un caz. Acest exemplu ilustrează natura multidisciplinară și domeniul de aplicare complex al investigațiilor moderne, iar pentru a ține pasul cu nevoile organizațiilor, soluțiile de informații digitale trebuie să îndeplinească cerințe riguroase”, subliniază Răzvan Duica.

În activitatea cotidiană a companiei, Cognyte are un portofoliu larg de produse, fiecare abordând o provocare sau o tehnologie diferită, toate produsele permițând clienților să obțină informații din datele lor și să le folosească pentru a rezolva sau a preveni infracțiunile și terorismul. O astfel de soluție de analiză a anchetelor ar trebui să aibă câteva funcții cheie:

  • Fuziunea și analiza datelor structurate și nestructurate: Deoarece se estimează că datele nestructurate reprezintă aproximativ 80% din toate datele generate în prezent, soluțiile trebuie să fie capabile să găzduiască acest tip de date, care includ videoclipuri, fișiere audio, imagini, text și multe altele.
  • Analiză avansată: Inteligența artificială și algoritmii de învățare automată au devenit esențiale pentru a ține pasul cu evoluția tehnologiei și a amenințărilor. Aceste capacități pot descoperi tipare și anomalii, pot identifica conexiuni ascunse și pot detecta în mod proactiv amenințările.
  • Design flexibil și integrare ușoară: Platformele de acest tip ar trebui să se integreze ușor cu sistemele și sursele de date existente și să aibă capacitatea de a ingera rapid noi surse de date.
  • Caracteristici de colaborare: Dezvoltarea de funcții ușor de utilizat care permit colaborarea în timp real în cadrul și între echipele de investigație.

Expertiza noastră unică în domeniu necesită excelență tehnologică și, uneori, este solicitantă, dar și plină de satisfacții. Nu cunosc nicio altă companie care să utilizeze atât de multe tehnologii și bune practici diferite. În acest domeniu complex, căutăm mereu modalități de a fi cu un pas înainte, iar acest lucru rezonează în cultura noastră, care ne determină să ne asumăm responsabilitatea, să inovăm și să explorăm”, conchide Răzvan Duica, country manager la Cognyte România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri