Sari la conținut

Românii, în topul mondial al producătorilor de drone

O nouă perspectiva asupra lumii din jurul nostru este mereu un lucru binevenit. Iar acum mulţumită popularităţii explozive a dronelor dedicate consumatorilor aceast nou punct de vedere este mai uşor de obţinut că niciodată. Aceste device-uri nu se adresează însă numai fotografilor sau a persoanelor geloase pe zburătoare.

Emisiunea „2.0” de la Digi24 vă face cunoştinţă cu o echipă inventivă şi cu o serie de gadgeturi care cu siguranţă o să va impresioneze.

Mihai Daniel Dragu şi-a început cariera ca fotograf, însă pasiunea pentru tehnologie şi imagini spectaculoase l-au împins rapid în domeniul device-urilor UAV.

Dacă în 2009 singurii capabili să facă filmări sau fotografii aeriene erau pasionaţii de aeromodelism în scurt timp piaţa de gadgeturi multirotor dedicate filmărilor s-a deschis şi publicului larg.

Pasiunea se transformă de multe ori în business, iar şi în cazul lui Mihai Dragu acest principiu s-a confirmat. Acum doi ani, împreună cu doi prieteni, fostul fotograf a devenit primul producător român de drone multirotor, iar acum compania vinde device-uri în toată lumea.

Nu numai dronele autohtone sunt căutate în toată lumea, ci şi expertiza românilor. Mihai are alături de el un student care a venit tocmai din Mexic pentru a învaţa secretele meseriei.

Cum funcţionează dronele multirotor și cât de dificil este să produci drone profesionale aflaţi din materialul video de mai sus.