Schimbarea la faţă a chinezilor. Producătorii de telefoane încearcă să cucerească piaţa cu modele originale

Data publicării:
chinezi-1

Primii producători chinezi care au ieşit în Vest cu produse originale sunt fostele companii de stat Huawei și ZTE. A venit apoi rândul producătorilor mici.

Este cazul unei companiei Gionee, a demonstrat, la Barcelona, cum se transformă o bucată de aluminiu în cel mai subţire telefon din lume, de doar 5,55 milimetri.

Un alt producător chinez, o altă găselniţă în trend cu moda zilelor noastre.

Cei de la Oppo au venit cu o idee năstruşnică. Cea mai bună cameră a telefonului se poate întoarce către utilizator, astfel că obţineți cel mai bun selfie. Acest telefon este deja disponibil în Europa pentru 449 de euro.

Există însă şi situaţii în care chinezii au apelat la un truc comercial. Încearcă să intre pe piaţa mondială şi sub alte nume, cum ar fi prin cumpărarea diviziei de telefoane de la Phillips sau cumpărarea diviziei de telefoane a francezilor de la Alcatel. Se păstrează chiar şi numele comerciale cunoscute, cum ar fi Alcatel One Touch.

Cei care au cumpărat brandul francezilor de la Alcatel sunt cei de la TCL, cei mai mari producători de televizoare din China. Chiar dacă, deocamdată, numele acestor companii nu spun mare lucru, este foarte posibil ca în câţiva ani să domine pieţele occidentale, graţie produselor performante şi mai ales a preţurilor care pun la grea încercare concurenţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri