Un campion mondial la Dota 2 a câștigat mai mulți bani decât Simona Halep la Wimbledon 2019

Data actualizării: Data publicării:
Day Twelve: The Championships - Wimbledon 2019
Simona Halep a câștigat pentru prima oară în carieră Turneul de la Wimbledon. Foto: Guliver/GettyImages

Dota 2 The International 2019, turneul de sport electronic cu cel mai mare premiu în bani, și-a desemnat zilele trecute câștigătorii celei de-a noua ediții, iar fiecare membru al echipei urmează să primească peste 3 milioane de dolari. Spre comparație, suma este mai mare decât cea a câștigătorilor de la Wimbledon.

Cei cinci membri ai echipei OG, care și-au apărat titlul câștigat anul trecut la jocul Dota 2, au câștigat suma de 15,6 milioane de dolari din premiul total de peste 34,2 de milioane.

Un specialist al sporturilor electronice a anunțat că fiecare membru al echipei va primi câte 3,1 milioane de dolari.

Site-ul engadget comentează că nu doar campionii la Fortnite fac să pară că jucătorii din sporturile convenționale sunt „prost plătiți”, amintind de premiul de 3 milioane de dolari câștigat de un adolescent, luna trecută, după ce a devenit campion mondial al acestui jocul de calculator.

Spre exemplu, Tiger Woods a câștigat din turneele din 2019 „doar” 2 milioane de dolari, iar câștigătorii de la ediția din 2019 a Turneului de la Wimbledon, Novak Djokovic și Simona Halep, au câștigat fiecare câte 2,9 milioane de dolari.

Sursa citată menționează totuși că aceste premii, deși foarte mari, fac parte dintr-un singur turneu major anual, iar în fiecare an, în tenisul la nivel înalt, au loc patru mari turnee, cunoscutele Mari Șlemuri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un român, în echipa vicecampioană

Aliwi-Omar-w33ha
Foto: liquipedia.net

Engadget menționează că cei cinci vicecampioni de anul acesta la Dota 2 au câștigat împreună peste 4,45 de milioane de dolari, adică 892.000 de dolari fiecare.

Din echipa Team Liquid face parte și un român de origine siriană: Aliwi Omar, în vârstă de 24 de ani. Tatăl lui este sirian și mama româncă, iar pe tot parcursul competiței a purtat un tricou cu steagul României. 

Absolvent de inginerie chimică, el a început să joace DotA în 2004, iar în 2011 a trecut la Dota 2. Potrivit playtech.ro, el a câștigat până acum din acest joc 1,2 milioane de dolari.

Kuro Takhasomi este jucătorul care a obținut cei mai mulți bani din Dota 2 (4,2 milioane de dolari), apoi Amer Al-Barkawi (3,8 milioane de dolari) și Johan Sundstein (3,7 milioane de dolari). În lume sunt peste 60 de milionari în dolari care cu venituri din acest joc.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri