Corabia spațială, capabilă de călătorii în alte sisteme solare, încă un pas spre realitate

Data publicării:
corabie

După mai multe tentative eşuate, cercetătorii de la Societatea Planetară, o organizaţie neguvernamentală din Statele Unite, au toate motivele să se felicite. Ideea lor originală de a folosi lumina emisă de Soare ca mijloc de propulsie pentru navele spaţiale a dat rezultate.

Bill Nye, preşedintele Societăţii Planetare: „Lumina solară, deşi nu are greutate, are totuşi forţă, deci poate împinge lucrurile prin spaţiu. O idee extraordinară”.

Alex Diaz, expert aviatic: „Vom vedea dacă putem folosi razele Soarelui pentru a accelera. Este un mic vehicul spaţial, de 10 pe 30 de centimetri, cam cât o pungă de pâine feliată. Înăuntru se află o folie pliată de 32 de metri pătraţi, care, odată ajunsă în spaţiu, va fi desfăşurată ca o pânză de corabie”.

Justin Foley, cercetător: „Aceasta este unitatea de zbor, dotată la exterior cu panouri solare care generează energia necesară vehiculului spaţial”.

Ideea revoluţionară ar putea schimba complet modul de gândire a misiunilor spaţiale, în special cele cu echipaj uman, pentru că ar rezolva una dintre cele mai grele probleme - de unde iei suficient combustibil pentru a deplasa o navă dintr-o galaxie într-alta.

Jay Strubberg, corespondent Newsy: „Vehiculul spaţial care le-a dat atâtea emoţii experţilor de la Societatea Planetară este un prototip. Unii oameni de ştiinţă cred că această tehnologie este cea mai bună şansă a omenirii de a trimite vreodată o navă în alt sistem solar”.

Pentru moment, teoria pare să fie dublată de practică. Dispozitivul activat de astrofizicieni pe orbita Pământului s-a deplasat suficient pentru a intra în atmosfera planetei, unde a şi fost distrus. De anul viitor, cei de la Societatea Planetară vor lucra la un vehicul mult mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri